Rikke Lyng

Rikke Lyng Christensen arbejder i firmaet Moonfeather, hvor hun laver kurser og fremstiller broderikits. Desuden laver hun tekstilkunst hvor hun er aktuel på udstillingen ’Edderbroderemig’. Rikke har 17 års erfaring indenfor tekstilundervisning og er medarrangør på Samsø Broderifestial. Hun står bag Facebook gruppen Broderi for sjov- Embroidery for fun og er næstformand i Østjysk tekstilkreds.

Moonfeathers hjemmeside

Workshops

Broderi for lysegrønne nybegyndere - fredag d. 2.10 kl. 14:30-17:30

Dette kursus henvender sig til dig, der vil lære de helt grundlæggende broderisting, hvordan man hæfter og deler garnet osv. altså det helt basale for at komme i gang med at brodere. Ved et lille overskueligt broderi, kommer du igennem de første sting du lærer og kan derefter selv lege videre med det.

Der findes ingen dumme spørgsmål her, så du kan føle dig helt tryg og tilpas med at være nybegynder.

Materiale pris: 60,- for vejlednings ark, stof med prikning og broderinål

Medbring gerne broderigarn og en lille saks, ellers vil det være muligt at købe garn på kurset.

lysegrønne

Grønsagsbroderi - lørdag d. 3.10 kl. 9:00-12:00 (udsolgt)

Hvis du syntes det kunne være sjovt at brodere små grøntsager, er dette kurset for dig.

På de 3 timer kurset varer (og det er jo skammeligt kort tid), gennemgår jeg så mange grøntsager som muligt. Der er potentielt majs, fennikel, aubergine, agurk, kartofler, cherrytomater, broccoli, hvidløg, porre, peberfrugt, tomater, champignon og bønner i vente. Men hvis vi kan nå det, haler jeg gamle kendinge fra urtehavebroderi frem som rødkål, salathoveder, gulerødder, blomkål og græskar frem også. Vi går ikke ned på grøntsager i hvertfald.

 

Medbring broderinål med og uden spids, en lille saks og broderigarn. Ellers kan garn købes på kurset.

Der vil være en materialepris på 65,- for stof og vejlednings papirer.

Hurlumhej Broderi - lørdag d. 3.10 kl. 14:30-17:30 (udsolgt)

Trænger du til at blive rusket rundt og komme ud af din broderi comefortzone?

Har du en tot rester af broderigarn, der ligger og skammer sig? Så tag på dette kursus og få pustet liv i kreativiteten via det guld der ligger i trådene. Motivet bliver helt sikkert ikke pænt og yndigt efter broderihåndbogen, men det bliver sjovt, kreativt, vildt, spontant og charmerende.  Tør du slippe kontrollen? 

Medbring Noget fast stof du vil brodere på, det behøver ikke være særligt stort. Broderigarnrester og selv de små tråde på 10cm. kan bruges (ellers vil det være muligt at købe garn på kurset… men det er jo ikke så sjovt som rester), samt en lille saks og broderi nål med og uden spids.

Broderede søpindsvin - søndag d. 4.10 kl. 9:00-12:00 (udsolgt)

På dette kursus skal vi lave unikke broderede søpindsvin, der er smukke som dekoration, kan bruges som nålepuder og bringe lykke som værtindegaver. 

Jeg laver et lille oplæg med en vifte af forskellige frie sting der egner sig og med en instruktion i hvordan man bedst deler filtbolden op, starter og gemmer hæftningerne – og så er man flyvende. Man kan evt. sætte ekstra filtdutter, perler og pailletter på, lave smukke effekter med tykke, tynde, matte og blanke garner. Så tage gerne lidt forskelligt med, ellers kan det købes på kurset. Jeg medbringer filtbolde i forskellige størrelser og farver. En bivirkning ved at deltage i kurset er, at det er lidt vanedannende at lave søpindsvin, da det er et overkommeligt projekt, med et utal af charmerende udgaver.

Jeg glæder mig til vi skal lege med kontursting, kædesting of franskeknuder, så du kan skabe dit helt eget særlige søpindsvin. Du kan sagtens være nybegynder i broderi for at deltage.

Medbring broderinål med spids + en god lang en også med spids og gerne broderigarn i alle afskygninger, matte, blanke, uldne og glatte, perler og pailetter. Ellers vil der være mulighed for at købe på kurset.

Materialepris for vejledning, 1 stor og 1 lille filbold i råhvid, en strimmel filt 65,-

Scroll Up