Mette Weisbjerg

Der har aldrig været tvivl i mit sind. Det er håndarbejde kan noget. Håndgribelige kunne jeg jo se det færdige produkt, jeg stod med i hånden, når jeg havde siddet ved symaskinen. Men det kunne noget mere jeg ikke kunne sætte ord på. Så jeg kom på Skals Håndarbejdsseminarium. Her var alt hvad jeg havde drømt om; broderi og syning. Det lidt tørre timer (pædagogik) kom jeg igennem ved at have en lille slikordning med sidemanden.

Efterfølgende har jeg arbejdet en del år i junior og ungdomsklubber. Her kombinerede jeg det sociale arbejde med håndarbejde. Det var fantastisk at se børn og unge blomstre i den kreative verden.

Selv at få børn og arbejde i klub hænger desværre ikke sammen for mig. Jeg ville gerne være hos mine børn da de var små. Nu er Jens 12 år og Niels 10 år, jeg er begyndt at prioritere mit arbejde og passion højere igen. I dag har jeg et dejligt stort værksted i vores hjem, her kan jeg lave forfaldende sy-arbejde og nyde udsigten over Knebel Vig på Mols. I ca. 16 år har jeg samarbejdet med Pelse Asboe, de dåbskjoler som kommer ind i Broderi Moderne, broderer jeg navn på i hånden. Med tiden er det blevet til ca. 1000 navne. Jeg afholder kurser hos Broderi Moderne og vikariere i butikken når der er brug for det. Sammen med Pelse har jeg stået for en del reparationer på messehagler. Syntes det er interessant at være med til at bevare tekstilerne. Ja også at være tovholder på tilblivelsen af en ny messehagel og arbejde tæt med sognedamerne og broderiet.

Det var lidt om mit arbejdsliv. Ikke stor og prangende, men jeg har videre givet glæden ved håndarbejde til mange og det er det som betyder noget for mig. Som jeg plejer at sige, når jeg står med et problem: man kan altid sy en løsning.

Workshops

Mandala mønster og kontursting - fredag d. 2.10 kl. 14:30-17:30 (udsolgt)

Min veninde Anne tegner det mest vidunderlige Mandala mønstre. Jeg syntes det er fantastisk, at jeg har fået lov til at få et. Mønstret er blevet tilpasset så det kan broderes efter. Det er rendyrket nydelse at læne sig tilbage, bare brodere kontursting og nyde livet. Mønstret er broderet på lækkert hørstof, her vil blive mulighed for at vælge mellem to farver; petroleumsblå og cyklamen farvet. Jeg har monteret mit broderi som en taske med blomstret stof på bagsiden og lynlås som lukning.

Til workshoppen kan alle materialerne købes, selvfølgelig er du også selv velkommen til at medbringe stof og broderigarn. Jeg har broderet med Amagergarn.

Initialer og monogrammer - lørdag d. 3.10 kl. 9:00-12:00 (udsolgt)

En i tid hvor vi i flæng skriver under med digital signatur og login med hemmelige koder er hverdag, så er det bare lækkert at brodere vores initialer og dermed afsætter et synligt aftryk. Billederne viser initialer broderet med fransk broderi, så bogstaverne bliver markante. Her er det en dug som skal gå i arv fra mor til datter. På kurset tager jeg lækkert hør stof med til brødkurvsservietter og ligende. Sammen tegner vi dit personlige initial eller monogram, til at  brodere på servietten.

Jeg medbringer hørstof, amagergarn og navnegarn og forskellige alfabeter til inspiration.

Bogstaver og humor - lørdag d. 3.10 kl. 14:00-17:00 (udsolgt)

Storm P. var en mand med megen humor og mange talenter. Vi er alle stødt på hans genkendelige tegninger, ordsprog og vittigheder. I de senere år er to andre mænd kommet på banen, de kalder sig ’jegfinderselvud’. Man kan bla. følge dem på Instagram, her tager de ofte samfundsaktuelle emner op og kommenterer det med en humoristisk tegning og tilhørende tekst. Jeg tager på kurset forskellige tegninger og ordspil med fra de herrer, heraf kan du frit vælge hvilken du ønsker at arbejde med.  Det bliver en dag fyldt med humor og vittigheder.

Materialerne er hvid bomuld, sort Amagergarn og eventuelt lidt sort stoftryksmaling.

Indpakning med broderi- søndag d. 4.10 kl. 9:00-12:00

I hverdagen er vi blevet beviste om, at tage et indkøbsnet med når vi skal i Brugsen, i stedet for at købe en plasticpose. Børnes madpakke er kommet i en madkasse i stedet for at blive pakket ind i stanniol. Der bliver tænkt over hvor meget bilen skal bruges eller om vi skal hoppe på cyklen. Nu er turen kommet til indpakningen af julegaver. Hver jul bliver der brugt uhyggelige mængder af gavepapir, det forbrug skal skæres ned. Jeg har broderet lækre julefede gæs. Bagsiden er beklædt med stribet stof, så modtageren ikke har mulighed for at gætte hvad gaven indeholder.

Jeg medbringer forskellige slags stoffer og gæs.

Scroll Up