Björk Ottósdóttir

Uddannet håndarbejdslærer fra Textilseminariet i 1990. Undervist på folkeskole i Island i 2 år, ansat på Skals Håndarbejdsskole siden 1993. 
Har holdt mange kurser i ind- og udland, har været med til mange udstillinger i ind- og udland. Speciale i broderi på kirketekstiler og navnemærkninger på dåbskjoler. Underviser udover broderi i handskesyning og bogindbinding.

Workshops

Sashiko broderi - fredag d. 4.10 kl. 14:30-17:30

Sashiko var oprideligt en gammel lappeteknik, fiskere og bønder anvendte til at lappe og forstærke deres tøj med. Tekstiler var dyre og det var ønskeligt at forlænge levetiden. Det blev gjort ved at bruge de smukke mønstre til at forstærke tøjet med.

På kurset  laver vi en prøve, der kan anvendes som frontlomme på en taske.

Materialeudgifter: Kan købes hos underviseren, pris tilgår.

Kogin broderi - lørdag d. 5.10 kl. 9:00-12:00

Kogin er en gammel japansk broderiteknik, hvor man anvender trækkesyningsteknik til at danne en række geometriske  grundmønstre. På kurset syr vi en lille prøve, der kan monteres som et billede eller som en lille pung.

Materialeudgifter: Kan købes hos underviseren, pris tilgår.

Baldyring - lørdag d. 5.10 kl. 13:30-16:30

Baldyring er en af de smukkeste Hedebosyninger. De lette  og fine mønstre kan varieres i det uendelige og giver rigtigt fine resultater i selv små broderier.

På kurset skal vi sy små bordskånere til en enkelt kop.

Materialeudgifter: Kan købes hos underviseren, pris tilgår.

Nålepuder - søndag d. 6.10 kl. 9:00-12:00

På dette kursus laver vi en nødvendighed om til små kunstværker. Nålepuderne kan laves som små smykker til at hænge om halsen i en lædersnor, eller monteres i små æggebægre. Skønne er de og med stor variation.

Materialeudgifter: Kan købes hos underviseren, pris tilgår.

Scroll Up