Glienke Design

Laila Glienke er Cand.pæd. i didaktik og er desuden uddannet tekstilformidler fra Haandarbejdets Fremmes Seminarium med speciale i broderi. Hun har i samarbejde med Greve Museum skrevet bogen ”Hedebosyning for børn og unge”, udvikler-, arrangere- og afholder kurser, foredrag og omvisninger i broderi samt undervisning for børn, unge og voksne i strik og broderi. Desuden har hun forestået en lang række små og større udstillinger om hedebosyninger i ind- og udland. Laila har et stort kendskab til danske broderier fra 1700-tallet og frem. Der har altid været broderi hos kvinderne i Laila’s familie, så det er naturligt for hende, at have gjort dette til sin levevej. Hun er medlem af Foreningen Haandarbejdets Fremmes bestyrelse og indehaver webshoppen ”GLIENKE DESIGN – Broderi & Strik”, som bl.a. forhandler et stort udvalg af broderiartikler

Glienke Designs hjemmeside

Workshops

Sy smykker af Hedebo blonder og -ringe - fredag d. 2.10 kl. 14:30-17:30

Oplev glæden ved, at lave dine helt egne øreringe. Pynt et par øreringe med syede hedebo-blonder i farvet hørtråd. Hør lidt om Hedebo blondernes historie. Vi gennemgår de mest grundlæggende teknikker. Jeg viser hvordan du syr en hedeboring, vi arbejder med knaphulsting, buer og takker, hulgang og edderkopper – alt sammen forskellige udtryk, der giver din ørering sit helt eget kreative udtryk. Kurset kræver ingen forkundskaber, blot du har siddet lidt med nål og tråd før.

Materialepris: ca. 80,- kr.

Amagersyning med silketråd - søndag d. 4.10 kl. 09:00-12:00

Prøv kræfter med fantasifulde mønstre i Flettesting. Vi syr udvalgte mønstre, som de blev syet på Amager i hollænder byen St. Magleby. Flettesting bliver her syet med sort silke på hvidt lærred. I gamle dage blev disse sting på det nærmeste helt usynlige efter indfarvning med indigo, stivning og efterfølgende glitning. Det sidste springer vi over, men vi syr som på Amager, flettestingene i lodrette rækker og kaster os ud i at sy løver, griffe med vinger, fisk, engle, hjorte, enhjørninger, hunde, havfruer, heste-dyr, påfugle eller ryttere og blander dem lystigt med korssting.

Materialepris:  kr. 80,-

Scroll Up