Pia Matthiessen

Med rødder på Sydsamsø, er Pia Matthiessen igangsætteren af Broderifestivallen på Samsø. Hun er indehaver af broderinørderiet MOTIV og har undervist i broderi på bla. flere danske museer. Pia er herudover en del af bestyrelsen i Håndarbejdets Fremme.

Workshops

Nonnehulsøm - fredag d. 2.10 kl. 14:30-17:30 (udsolgt)

Hulsømme vækker altid begejstring. Så fint et resultat, når stingene står på række og rad. På dette kursus dykker vi ned i Nonnehulsømmen og lærer stinget helt fra bunden og lærer hvordan man kommer om hjørner og laver beregninger så antallet af tråde passer…og hvad man gør hvis der bliver klippet en tråd forkert i kampens hede.

Vi syr en lille prøve, med et hjørne,  der hjemme kan færdiggøres til en lille brødserviet.

Medbring en spids  broderisaks og nåle uden spids. Hvis du er vant til at sy med luplampe, er det en god ide at medbringe denne.

Materialeudgift kr. 75,- som dækker kompendium og materialer til en serviet til en brødkurv.

Gobelinfisk - lørdag d. 3.10 kl. 09:00-12:00 (udsolgt)

Vi lader gobelinsyningen gå helt i fisk. Der skal leges med sting og farver.

Jeg overfører et motiv med en fisk på hørstof og giver jer en håndfuld eksempler på fine gobelinmønstre. Selv om vi alle syr over samme skabelon, vil vi når kurset er omme, stå med en  stime af forskellige fisk. Vi gennemgår også hvordan gobelinsyning kan anvendes til at bruge alle dine trådrester til spændende projekter.

Medbring: DMC moulinégarn i forskellige farver og nål uden spids. Hvis du er vant til at sy med luplampe, er det en god ide at medbringe denne.

Materialeudgift kr. 60,- som dækker kompendium med gobelinmønstre og materialer til kursusopgave.

Fra akvarel til tråd - Lørdag d. 3.10 kl. 14:30-17:00 (udsolgt)

Få ting rummer så uendelige muligheder for inspiration til broderiet som akvareller. Med sin lethed og transparens kan der i selv små akvareller findes gode oplæg til et lille broderi.

På kurset laver vi  med udgangspunkt i en akvarel, der udleveres på kurset en lille opgave på 15*15 cm. Vi kobler de 2 materialer og syr med frie sting.

Vi skal ikke male på kurset. Vi skal kun brodere. Det er derfor ikke nødvendigt, at du har forudgående kundskaber inden for akvarelmaling.

Medbring DMC rester, spids nål og en broderisaks. Hvis du er vant til at sy med luplampe, er det en god ide at medbringe denne.

Materialeudgift kr. 100,- som dækker kompendium, akvarel til prøven og materialer til dagens opgave. Medbring gerne din egen akvarel til kurset.

Sammentrækssyning - søndag d. 4.10 kl. 09:00-12:00

Så fine, fine mønstre man kan lave i sammentrækssyning. De har rigtigt mange anvendelsesmuligheder og er en gave til alle brodøser.

På kurset laver vi et lille tulipanophæng eller en lille bordskåner til kaffekoppen.

Medbring: Spids broderi saks, nåle med og uden spids og evt. navnegarn. Hvis du er vant til at sy med luplampe, er det en god ide at medbringe denne.

Materialeudgift kr. 60,- som dækker kompendium med udvalgte sammentrækssyninger, mønster og beskrivelse på både bordskåner og tulipan. Materialer til dagens opgave.

Scroll Up