Pia Matthiessen

Med rødder på Sydsamsø, er Pia Matthiessen igangsætteren af Broderifestivallen på Samsø. Hun er indehaver af broderinørderiet MOTIV og har undervist i broderi på bla. flere danske museer. Pia er herudover en del af bestyrelsen i Håndarbejdets Fremme.

Workshops

Frie sting - fredag d. 4.10 kl. 14:30-17:30

Vi varmer op med lidt frit broderi. På denne workshop introduceres du til flere stingtyper inden for de frie sting. I store træk kan men brodere på hvad som helst og med hvad som helst. Oftest er det dog på tætte stoffer og med et udvalg af broderigarner. Til forskel fra tællesyninger, som f.eks. korssting, er man i det frie broderi uafhængig af stoffets vævning og man kan præge broderiets karakteristika ved at vælge forskellige stingtyper tilpasset den struktur, man ønsker at illustrere.

Oftest overfører man mønster til stoffet ved hjælp af prikkebreve og oliefarve eller i fri hånd med en specialpen, der forsvinder med varme.

På workshoppen får du lov til at prøve kræfter med flere stingtyper og du bliver godt klædt på til selv at kunne lege videre.

Vi gennemgår overføringsteknik.

Medbring: Sysaks, forskellige garner og eventuelt en luplampe, hvis du er vant til at bruge dette.

Materialeudgifter: 60,00 kr.

Hulsømme - lørdag d. 5.10 kl. 09:00-12:00

Vi kaster os ud i et udvalg af hulsømme. Hulsømme sys i stof, hvor der trækkes en eller flere tråde ud. De har været kendt siden 1600-tallet og anvendes både til at kante dekorativt med, men egner sig også fortrinligt til at stå som selvstændige dekorationer. På workshoppen syr vi prøver og for dem der har mod på mere, kan der prøves kræfter med en skopose med lædersnøre.

Medbring: spids broderisaks, nåle uden spids og evt. hørtråd

Materialeudgift: 60,00 kr.

En kant må der være... - søndag d. 6.10 kl. 09:00-12:00

Vi skal lege med knaphulssting og trenser fra Hedebosyningen. Med ret enkle sting kan man skabe de fineste kanter til at afslutte kanter med eller til at dekorere sit broderi med.

Vi laver flere små prøver af forskellige dekorative kanter. Vi dekorerer kræmmerhuse, viskestykker eller mundservietter.

Kanterne er sjove at sy og kan varieres i det uendelige. Glæd dig til at sy ud over rammerne på stof og fantasi.

Medbring: Hørtråd og nåle uden spids, lineal og blyant, samt broderisaks.

Materialeudgift: 60,00 kr.

Scroll Up